Straipsniai

2016 - 04 - 28
Yra dvi esminės viskio ypatybės. Pirma – jis turi būti padarytas iš grūdų. Jokių vaisių, uogų ar fermentų –nieko. Tik grūdai. Antra – viskis turi būti brandintas ąžuolo statinėse. Būtent brandinimas suteikia šiam gėrimui net apie 60–70 proc. skonių ir aromatų paletės.
2016 - 01 - 17
„Jei viską, ką pagaminate parduodate, tai – kaip licencija spausdinti pinigus“, – sako Jimas Swanas, viskio srities konsultantas.
2015 - 11 - 26
Maždaug 9 iš 10 pasaulyje parduodamų škotiškų viskių yra maišyti (angl. blended). Jų skonis ir aromatas gana dažnai yra nesudėtingas ir lengvas, o kaina gana kukli. Tačiau ar visi maišyti gėrimai yra tokie neįdomūs?
2015 - 03 - 22
Paskutinėmis kovo mėnesio dienomis, viskio snobai kiek dažniau užsukdavo į World Whiskies Awards internetinę svetainę. Joje nuo kovo 20 d. išvardinti geriausi pasaulyje 2015 metų viskiai, kurie buvo paskelbti Londone vykstančios Whisky Live parodos išvakarėse.

Puslapiai