Rhum J.M. VSOP Agricole

Šalis: 
Prancūzija
Regionas: 
Martinique
Darykla / Prekinis ženklas: 
Rhum J.M.
Amžius: 
Vsop

Šiuo metu absoliučiai didžioji dalis Karibų jūros regione padaromo romo yra klasifikuojama kaip Rhum industrial (pramoninis romas). Pramoninio romo gamybai naudojama melasa, kuri yra šalutinis cukraus produktas, gaunamas gamybos metu cukranendrių sultis perdirbant į cukrų. Tokio romo gamyba yra gerokai paprastesnė ir pigesnė, o romas pasižymi saldžiu, vaniliniu aromatu ir skoniu.

Tačiau, Karibuose yra ir kita romo kategorija. Tai Agricole Rhum (žemdirbių romas), kuris yra daromas naudojant tik šviežias cukranendrių sultis, misą fermentuojant laukinėmis mielėmis, o distiliaciją atliekant variniuose puoduose. Agricole romo gamyba yra sudėtingesnė ir reikalaujanti gerokai daugiau žmogiškų darbo resursų bei gamybos patirties, o tokio romo skonis ir kvapas yra gerokai sodresni ir tvirtesni, todėl labiau vertinami žmonių, mėgstančių tauriuosius brandintus gėrimus.

Martinikos sala, iš kur kildinams RHUM J.M. VSOP AGRICOLE, šiuo metu yra žemdirbių romo meka. Šioje saloje cukraus pramonę po truputį keičia romo gamintojai, kurie vis didesnį kiekį saloje išauginamos žaliavos verčia ne į cukrų, o į Agricole romą.

Rhum J.M. romo distilerija yra seniausia Martinikos saloje, kurioje be jos įsikūrę dar 11 romo darytojų. Be kita ko, šioje saloje turbūt geriausiai išvystytas ir valdomas Route des Rhums (romo kelias), kuriuo keliaudami „romo turistai“ gali aplankyti romo daryklas ir romo muziejų, bei pamatyti Martinikos romo gamybos procesą nuo cukranendrių iki išpilstymo į butelius. 

Spalva: Seno aukso su apelsino žievelės ir žalvario atspalviu.

Aromatas: Subtilus, subalansuotas. Juntamos cinamono, gvazdikėlių, šokoladinio pyrago aromatų natos.

Skonis: Sodrus ir tvirtas. Dominuoja šokoladinio sviesto ir irisinių saldainių skonis.  

Kaina: Lietuvos krautuvėlėse butelis RHUM J.M. VSOP AGRICOLE kainuoja apie 41 EUR.