Dieviški sparneliai su medumi ir burbonu

Nors tikrasis grilio sezonas jau eina į pabaigą, tačiau neabejojame, kad tarp mūsų yra daug žmonių, kurie patiekalais, ruoštais naudojant šį įrenginį, mėgaujasi ištisus metus. Nė nemėginame kalbėti apie tuos, kurie gyvena nuosavuose namuose ir turi didelius kiemus, nes pažįstame ir tokių, kurie panašius patiekalus sugeba pasigaminti sostinės senamiesčio balkone.

DIEVIŠKI SPARNELIAI SU MEDUMI IR BURBONU

Šie sparneliai yra dieviško skonio ir, kas ne mažiau svarbu, labai lengvai paruošiami. Gali būti vartojami kaip užkandis, arba kartu su salotomis, kaip pagrindinis patiekalas.

JUMS REIKĖS
10-12 vištų sparnelių
2 arbatinių šaukštelių natūralaus medaus
40 ml burbono (mes naudojame „Wild Turkey 81”)
4-5 vidutinio dydžio česnako skiltelių
½ vidutinio dydžio svogūno
25 g šešių pipirų mišinio (raudonieji, žalieji, juodieji, balti, kvapnieji, jelapeno)
100 g pomidorų pastos
2 arbatinių šaukštelių marinuotų kaparėlių
Trupučio kmynų
Žiupsnelio jūros druskos

Iš pradžių pasigaminkite sparnelių marinatą. Grūstuvėje sugrūskite pipirus, kmynus ir česnakus. Įdėkite medų, supilkite viskį ir viską išmaišykite.

Į marinavimui skirtą indą sudėkite vištų sparnelius ir griežinėliais supjaustytą svogūną. Supilkite ankščiau pasigamintą marinatą ir viską sumaišę, porai valandų palikite marinuotis vėsioje vietoje.

Pasiruoškite ir įkaitinkite grilį. Sparnelius kepkite virš žarijų kaitros, kol iškeps ir gražiai apskrus (15-20 min). Jiems kepant, pabarstykite jūros druska.

Prie sparnelių patiekite iš pomidorų pastos, kaparėlių ir žiupsnelio grūstų pipirų, česnako, jūros druskos pasigamintą aštrų padažą.  

SKANAUS !