Bruknių uogienė su burbonu

Uogos, uogos, uogos... Rudenėjanti gamta pasiūlo įvairių gėrybių. Būtų gėda nepasinaudoti tuo ir iš Lietuvos miškuose ar soduose užaugusių uogų nepasigaminti kažko, kas džiugintų ilgais bei šaltais žiemos vakarais. 

Bruknės – vienos iš keleto šio metų laiko gėrybių, kurios pasižymi gydomuoju poveikiu ir yra be galo skanios. Mes, Angelai, mėgstame bruknių uogienę, kurią šį kartą pagardinome viskiu.

BRUKNIŲ UOGIENĖ SU BURBONU

1kg bruknių
150g cukraus
½ stiklinės vandens
50ml Wild Turkey 81 burbono

Perrinktas ir nuplautas bruknes suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir cukrumi. Uogienę maišydami virkite ant silpnos ugnies 15-20min., kol sutirštės. Supilkite burboną ir virkite dar 5min.

Uogienę galima pagardinti cinamonu arba gvazdikėliais. Puikiai dera prie kepto Camembert‘o, su mėsos patiekalais ar kalėdinio kalakuto.

Skanaus!