Burbonas

Burbonas - amerikietiško viskio rūšis. Šios viskio kategorijos pavadinimas kildinamas iš Kentukio valstijoje esančios Burbono grafystės (Bourbon County) pavadinimo. Kentukio valstijoje šiuo metu yra susikoncentravusi didžioji dalis žinomiausių burbono gamintojų, todėl būtent šiame regione padaroma didžioji dalis šios kategorijos viskio. Dėl šių faktų, sutinkama klaidingai manančių, jog burbonas turi būti daromas tik Kentukyje.   

Burbonas gali būti gaminamas bet kurioje Amerikos valstijoje, tačiau privalo atitikti keletą įstatymu numatytų sąlygų:

1. Reikalavimas vietovei – galima gamyba visoje JAV teritorijoje.  

2. Reikalavimas žaliavai – gamyboje turi būti naudojama ne mažiau kaip 51 ir ne daugiau kaip 80 procentų kukurūzų grūdų. Likusią dalį gali sudaryti kviečiai, rugiai ir miežių salyklas.

3. Reikalavimai alkoholio stiprumui - distiliacijos metu gauto viskio spirito stiprumas negali viršyti 80 % alkoholio tūrio. Užpilant į ąžuolines statines brandinimui, spirito stiprumas negali viršyti 62,5%, o supilstant į butelius ne mažesnė kaip 40% alkoholio koncentracija.

4. Reikalavimas brandinimui - ne trumpiau kaip 2 metus. Privaloma brandinti naujose, iš vidaus apdegintose, amerikietiško ąžuolo statinėse.