Brandinimas

Tik išdistiliuotas spiritas yra skaidrus, jo skonis kiek aitrus, turintis žaliavos, iš kurios buvo distiliuotas aromatu. Tokio spirito brandinimas ąžuolinėse statinėse gėrimui suteikia naują spalvą bei kvapų ir skonių.

Išdistiliuotas skaidrus spiritas, jei yra poreikis praskiedžiamas vandeniu iki 60-70 % (paprastai 63,5 %) alkoholio tūrio ir supilamas į ąžuolo statines. Ilgus metus spiritas bręsdamas ir sąveikaudamas su statine iš medienos išskalauja ir ištirpdo natūralias aromatines medžiagas, bei įgauna gintarinę spalvą, tampa sudėtingesnio aromato ir skonio gėrimu.

Daugelis viskio ir kitų stipriųjų gėrimų ekspertų, brandinimą laiko vienu svarbiausių gamybos etapų. Jų teigimu, apie 60 proc. gėrimo aromatų ir skonių susiformuoja būtent brandinimo ąžuolinėse statinėse metu.