Airiškas viskis

Tai viskis, kuris yra distiliuotas, brandintas ir išpilstytas į butelius Airijos teritorijoje. Gaminant airiškus salyklinius viskius, dažniausiai naudojamas salyklas, kurio džiovinimui nebuvo naudota durpių skleidžiama kaitra. Taip pat, dažnai pabrėžiama, jog airiški salykliniai viskiai distiliuojami tris kartus, dėl ko viskio spiritas labiau išvalomas ir gaunamas aukštesnės alkoholio koncentracijos. Vertinant airiškų viskių skonį, dažniausiai girdimas apibūdinimas yra "švelnus". Tačiau reikia pastebėti, kad pastaruoju metu šios taisyklės turi vis daugiau išimčių.

Pastarosiomis dienomis, vis daugiau viskio ekspertų kalbėdami apie airiško viskio išskirtinumus, pamini ne durpių aromatą ar trigubą distiliaciją, o naujai atgimusią "Single Pot Still" kategoriją.