BLAIR ATHOL

BLAIR ATHOL
Regionas: Škotijos Aukštumos (Highland)
Įkūrimo data: 1798 metai
Distiliavimo įranga: 2 misos distiliavimo aparatai,  2 spirito distiliavimo aparatai
Gamybos apimtys per metus: 2,500,000 litrų
Vandens šaltinis: Allt Dour Burn šaltinis
Savininkas: Diageo

Šiuo metu BLAIR ATHOL yra viena seniausių Škotijoje viskį tebedarančių viskio distilerijų. Dar 1778 metais Robert Robertson šią distileriją vaizdingose Pitlochry vietovėse įkūrė Aldour pavadinimu, tačiau kiek vėliau, distileriją aprūpinus naujais įrenginiais ir išplėtus gamybos apimtis, kartu su pokyčiais buvo pakeistas ir distilerijos pavadinimas.

Per ilgaamžį BLAIR ATHOL gyvavimą, ši distilerija keletą kartų keitė savininkus, trumpam netgi buvo uždaryta, kol galiausiai pakliuvo į Arthur Bell and Sons įmonės savininkų rankas.

Šiandien BLAIR ATHOL distilerija vadinama škotiško maišyto viskio Bell’s namais. Apie 95% šioje distilerijoje padaromo salyklinio viskio yra brandinama Ex-Bourbon statinėse, kuris naudojamas Bell’s Blended Scotch viskio gamybai ir tik likę penki procentai yra brandinami Ex-Sherry statinėse bei parduodami kaip Single Malt viskis. Turbūt todėl, jūs nesutiksite BLAIR ATHOL oficialaus distilerijos išpilstymo salyklinio viskio ir pakankamai retai galite rasti kaip nepriklausomo pilstytojo produktą.