A B C G H K L M S T

A

Auchnagie distilerija gyvavo beveik 100 metų. Prasidėjusi nedideliame ūkininko ūkyje, gyvavimą užbaigė priklausydama vienai didžiausių to meto viskio kompanijų.

B

Nuo pat distilerijos įkūrimo ir iki šių dienų, už BenRiach distilerijos sienų nevyksta nieko ypatingo. Tiesiog nuoširdžiai, kruopščiai ir atsakingai daromas viskis ir tai yra puikus viskio gamybos pavyzdys.
Ši salyklinio viskio distilerija vadinama škotiško maišyto viskio Bell’s namais. 
Bunnahabhain kiek skiriasi nuo kitų Islay saloje daromų viskių. Kiek neįprastas, daugeliui pradedančiųjų viskio ragautojų keistu vadinamas dūminis aromatas, šios distilerijos viskiuose nėra toks intensyvus
Viskio darykla, kuri pastaruoju metu labai dažnai vadinama „Kaip seniausia licencijuota viskio darykla pasaulyje". 

C

Chichibu yra viena naujausių Japonijos distilerijų šalyje ir pirmoji pastatyta nuo 1970 metų. 
Compass Box Whisky Company – pakankamai jauna, didiesiems pasaulio alkoholio koncernams nepriklausanti įmonė. Ji yra yra puikus pavyzdys, įrodantis, jog  neprivalu turėti šimtametę viskio gamybos istoriją, kad turėtum pasisekimą viskio darymo versle ir būtum mėgiamas bei aukštai vertinamas viskio vartotojų.  

G

Šiuo metu jau nebeveikiančios Gerston viskio distilerijos istorija susideda iš dviejų pasakojimų: Gerston One ir Gerston Two.
Įkurta 1832 metais Kambeltauno ( Cambeltown ) miestelyje. Savo gyvenimo eigoje daug kartų keitė savininkus ir kiekvieną kartą jiems besikeičiant buvo stabdoma ir vėl atnaujinama viskio gamyba.
Ilgiau kaip 200 metų, kalnuotoje Škotijos dalyje, kuriamas ypatingas salyklinis viskis, kuriame dominuoja stipriai išreikštas ispaniškam chereso vynui būdingas aromatas ir skonis.
Pirmoji šio tūkstantmečio distilerija atidaryta Kambeltauno (Cambeltown) regione, kuris praėjusiame amžiuje garsėjo savo gaminamu viskiu.

H

Šiuo metu viskio nebegamina, o distiliavimo įranga jau išmontuota. Tik 2000 metais uždarius HANYU distileriją, viskio žinovai suprato, ką bus praradę. 

K

Pirmoji Taivano viskio darykla. Šioje varykloje daromas salyklinis viskis dažniausia vadinamas KAVALAN pavadinimu. 

L

Dėl sunkaus pavadinimo ir dėl išskirtinių jo skonio ir aromato savybių, šis viskis tautiečių dažnai prisimenamas, kaip „nu tas, kur padangom smirda“, „mazutas“ arba „dyzelio skonio“.

M

Distiliacijai naudojami neįprastai maži distiliavimo puodai, o gamyboje išdistiliuoto viskio spirito, brandinimui į ąžuolo statines patenka tik apie 16% (angliškai „finest cut“).
Šiuolaikinė Švedijos viskio distilerija, kurios sėkmės istorija, gali būti puikus pavyzdys visiems, svajojantiems apie savo viskio daryklą. 
Midleton – ypatinga vieta Airijoje, kur jau beveik 200 metų yra meistriškai daromas viskis. O daug kur pamiršta varinių distiliavimo puodų (pot still) tradicija, čia vis dar gyvuoja.

S

Ne be reikalo, nors truputį viskiu besidomintis žmogus su didžiule pagarba kalba apie Springbank viskio distileriją, o joje daromus viskius, dažnai vadina vienais geriausių škotiškų salyklinių viskių. 
1924-aisiais Stratheden viskį daryti nustojo, o po dviejų metų užsidarė visiškai. Iki paskutinės dienos, daryklai vadovavo Bonthrone‘ai.

T

Teeling viskio darykla yra pirmoji nauja viskio darykla Dubline per 125 metus, savo atsidarymu grąžinusi distiliavimo amatą į miesto centrą.