A B C D E F G H I K L M P Q S T W

M

Distiliacijai naudojami neįprastai maži distiliavimo puodai, o gamyboje išdistiliuoto viskio spirito, brandinimui į ąžuolo statines patenka tik apie 16% (angliškai „finest cut“).
Šiuolaikinė Švedijos viskio distilerija, kurios sėkmės istorija, gali būti puikus pavyzdys visiems, svajojantiems apie savo viskio daryklą. 
Maišytą viskį sudaro vienos ar daugiau distilerijų  salyklinio viskio ir vienos ar daugiau distilerijų grūdinio viskio kupažas. 
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Salyklinimas" termino. 
Midleton – ypatinga vieta Airijoje, kur jau beveik 200 metų yra meistriškai daromas viskis. O daug kur pamiršta varinių distiliavimo puodų (pot still) tradicija, čia vis dar gyvuoja.
Miežiai – grūdai, turintys stebuklingų savybių, kurių dėka, jie yra naudojami daugybės grūdinių alkoholinių gėrimų gamyboje.
Dėl erdvės apribojimų, pastaruoju metu vis dažniau statomi daugiaaukščiai modernūs sandėliai. Juose montuojami metaliniai stelažai statinėms laikyti. Kartais jie siekia iki dvylikos eilių į aukštį, sustačius statines vieną prie kitos.