A B C D E F G H I K L M P Q S T W

G

Šiuo metu jau nebeveikiančios Gerston viskio distilerijos istorija susideda iš dviejų pasakojimų: Gerston One ir Gerston Two.
Įkurta 1832 metais Kambeltauno ( Cambeltown ) miestelyje. Savo gyvenimo eigoje daug kartų keitė savininkus ir kiekvieną kartą jiems besikeičiant buvo stabdoma ir vėl atnaujinama viskio gamyba.
Ilgiau kaip 200 metų, kalnuotoje Škotijos dalyje, kuriamas ypatingas salyklinis viskis, kuriame dominuoja stipriai išreikštas ispaniškam chereso vynui būdingas aromatas ir skonis.
Pirmoji šio tūkstantmečio distilerija atidaryta Kambeltauno (Cambeltown) regione, kuris praėjusiame amžiuje garsėjo savo gaminamu viskiu.
Miežių rūšis, pasižyminti itin auksine spalva. Šios rūšies miežiai septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose buvo labai populiarūs salyklinio viskio gamyboje.  
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Grūdinis viskis" termino.
Grūdinis viskio spiritas gaminamas iš miežių bei įvairių kitų nedaigintų grūdų, jį distilioujant koloniniais distiliavimo aparatais.