A B C D E F G H I K L M P Q S T W

A

ABV
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Alkoholio stiprumas" termino. 
Airis, 1830 metais patobulinęs ir užpatentavęs naujojo tipo, dviejų kolonų distiliavimo įrenginį.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Amžiaus nuoroda" termino. 
Viskis - distiliuotas, brandintas ir išpilstytas į butelius Airijos teritorijoje.
Šiuose sandėliuose laikomas viskis, kol už jį nėra sumokėtas alkoholio akcizo mokestis. 
Terminas vartojamas akoholio kiekiui viskyje nurodyti.
Iš šio ąžuolo pagamintos statinės viskio gamintojų tarpe yra sutinkamos bene dažniausiai.
Terminas, nurodantis kiek metų prieš išpilstant į butelius, viskis buvo brandintas ąžuolinėse statinėse.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Angelų dalis" termino. 
Gėrimui bręstant ąžuolinėse statinėse ir per medienos poras nuolat sąveikaujant su oru, dalis jo išgaruoja. Būtent šią, prarastą gėrimo dalį viskio, konjako ar kitų statinėse brandinamų gėrimų gamintojai vadina romantišku „Duoklės Angelams“ arba „Angelų dalies“ pavadinimu.
Informacijos lietuvių kalba ieškokite prie "Aromatas" termino. 
„Gėrimo aromatas“ arba tiesiog „Gėrimo kvapai“ - vienas svarbiausių ir įdomiausių gėrimo vertinimo kriterijų.
Auchnagie distilerija gyvavo beveik 100 metų. Prasidėjusi nedideliame ūkininko ūkyje, gyvavimą užbaigė priklausydama vienai didžiausių to meto viskio kompanijų.